9 Ocak 2012 Pazartesi

Kpss Hakkında Bilinmeyenler

Kpss 2012
?Genel Yetenek ve Genel Kültür testlerindeki başarınızın her puan türünde en az %10 hesaba katıldığını biliyor musunuz?

?Yabancı Dil testinin 91 adet puan türünde hesaba katıldığını ve Yabancı Dil testini almamanız durumunda bu puan türlerinin sizin için hesaplanmayacağını ve birçok kuruma başvuramamanıza sebep olacağını biliyor musunuz?

?KPSS sınav sonucunuzun 2 yıl süreyle geçerli olduğunu ve 3. Sınıfta aldığınız KPSS puanınızı mezun olduktan sonra da kullanabileceğinizi biliyor musunuz? (Öğretmen adayları sadece son sınıfta aldıkları puanları kullanabileceklerdir.)

?Lisans mezunu adayların KPSS Ortaöğretim / Önlisans  sınavına giremeyeceklerini, KPSS Ortaöğretim / Önlisans sınavına girdikten sonra lisans mezunu olan adayların ise yerleştirmelerde bu puanı kullanamayacaklarını biliyor musunuz?

?KPSS sonrasında başvuracağınız A grubu kadro alımlarında özel yarışma sınavı yapıldığını biliyor musunuz?

?A grubu kadro alımlarında yapılan özel yarışma sınavına başvurabilmek için kurum tarafından belirlenen KPSS puan türünden yine kurum tarafından belirlenen puan barajını aşmış olmanız gerektiğini biliyor musunuz?

?A grubu kadrolara yerleşmek isteyen Hukuk, İ.İ.B.F., S.B.F. , İktisat fakültesi, İşletme Fakültesi mezunu adaylar; Alan Bilgisi testlerinin tamamı için (İktisat, Hukuk, Maliye, Muhasebe, İşletme, Çalışma Ekonomisi, Uluslararası İlişkiler, Kamu Yönetimi, Ekonometri ve İstatistik) en az birer işaretleme yapmamanız durumunda 117 puan türünün bir kısmının sizin için hesaplanmayacağını ve bazı kurumlara başvuru hakkı elde edemeyeceğinizi biliyor musunuz?

?A grubu kadrolara girişte yaş sınırının 35’e çıkarıldığını biliyor musunuz?

?KPSS puanlarınız hesaplanırken dört yanlışın bir doğruyu götürdüğünü biliyor musunuz?

?B grubu kadroların bazıları için öngörülen “Bilgisayar İşletmeni Sertifikası Sahibi Olmak” koşulunu, örgün eğitim yoluyla aldığınız seçmeli veya zorunlu bilgisayar dersini belgeleyerek sağlayabileceğinizi biliyor musunuz?

?B grubu kadrolara yerleştirme işlemlerinde sadece KPSS 3 puanınızın göz önüne alındığını, herhangi bir sınav veya mülakat olmaksızın atamanızın yapılacağını biliyor musunuz?

?B grubu kadrolara tercih yaparken 15 adet kadro seçme hakkınız olduğunu biliyor musunuz?

?KPSS B grubu tercih listesinde yayımlanan kadrolardan derecesi “0” olanların sözleşmeli pozisyonlar olduğunu biliyor musunuz?

?KPDS ile KPSS İngilizce Testinin soru tipleri açısından yalnızca iki konuda farkının bulunduğunu,  yani KPDS´ye hazırlanarak KPSS İngilizce Testi için de yeterli çalışmayı yapmış olacağınızı biliyor musunuz?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder