9 Ocak 2012 Pazartesi

Gümrüklere 2 Bin Personel Alınacak

Kpss 2012
Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, 2 bine yakın eleman alacaklarını ifade etti.
Tv8’de Erkan Tan’ın konuğu olan Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, bakanlığın çalışmalarına yönelik açıklamalarda bulundu.
Gümrüklere bu yıl içerisinde eleman alacaklarını belirten Yazıcı, "Biz elemanlarımızı KPSS ile alıyoruz. Gümrük çok nitelikli bir kamu kuruluşu. Mesleki eğitimlerimiz var. Biz kadrolarımızı alırken bir mülakat yapma ihtiyacı duyduk. En az 70 puan alanlar başvurabilecek. Mülakata girecek, sonra yerleştirme yapacağız. Kimse KPSS’ye girmeden bizim kurumumuza giremez. Başvuran sayısı yükseldikçe taban puanımızda yükseliyor tabii ki. Kimsede 70 alıp giremedim de demesin.” dedi.
SINIR KAPILARINDA TİCARET YAPILABİLECEK
Kapılarda sınır ticareti yapılabilecek donanım oluşacağını vurgulayan Yazıcı, kaçakçılık serbest mi oldu da haberimiz yok diyenlere yönelik, "Kaçakçılığın hukuku olmaz. Maalesef oluyor. Özellikle sınır bölgelerinde olan vatandaşlarımız tarafından olduğunu duyarız. Bilgi karmaşası dolayısıyla Uludere olayı yaşandı. Özellikle Hakkari’de gümrük geçiş kapıları oluşturma çabalarımız devam ediyor. Kapıya dönüştürülüp sınır ticareti yapabilmeyi sağlayacak bir donanıma kavuşturacağız. Hangi ürünlerin alınıp satılacağı komisyonlar aracılığı ile belirlenecek. Dilediğin ürünü alıp satamıyorsun. Bütün kapıların açılması isteyen ülke ile olmaz karşı tarafın da istemesi gerekmekte. Sadece biz istiyoruz diye olmaz. Umarım Iraklı dostlarımız da bu yaklaşım içinde olurlar.” temennisini dile getirdi.
Terörist ile Kürt vatandaşlar arasına çizgi çektiklerini bildiren Bakan Yazıcı, "Muhalefet ile ilgili söyleyecek fazla bir şey yok. Doğu, Güneydoğu ve terör konusu Türkiye’nin en büyük sorunu. Terörle mücadele kaynağını başka yerlere harcamasak farklı yerlerde oluruz. Terör örgütünün istismar edebileceği yargıdan insanlarımızın uzaklaştığı kanısındayım. Terörist ile Kürt vatandaşlarımız arasına çizgi çektik biz. Terörle mücadele kararlı bir şekilde gidiyoruz." şeklinde konuştu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder