9 Ocak 2012 Pazartesi

KPSS 2012 Tercih ve Başvuruları Ne Zaman Yapılacak ?

Kpss 2012
1- KPSS TERCİH BAŞVURULARI NE ZAMAN BAŞLAYACAK ?
Tercih başvurularının başladığına dair duyuru için www.osym.gov.tr adresini takip edebilirsiniz. Bu alımlarda genellikle 657 sayılı kanuna tabi kadrolu memur alımları yapılmaktadır. Az sayıda sözleşmeli alımda olabilmektedir.
Bu alımlar dışında KPSS 2011 sonuçlarına göre 4/b sözleşmeli personel alımı da olabilmektedir. Bu alımların gün gün takip edilmesi gerekir. İlanı yapan kurumlara doğrudan başvurulması gerekmektedir. Bu ilanları toplu olarak takip etmek için aşağıdaki adresi kullanabilirsiniz.

2- KPSS TERCİH KILAVUZUNA NASIL ULAŞABİLİRİM ?
Ösym tarafından yapılacak olan alımlarda tercih kılavuzu alımlardan önce ÖSYM' nin sitesinden yayınlanmaktadır. Tercih klavuzu adresinize gelmemektedir. Kılavuzu Ösym bürosundan almanıza da gerek yoktur.

3-ŞU AN MEZUN DURUMDA DEĞİLİM TERCİH YAPABİLİRMİYİM ?
Tercih yapabilmek için ön koşul Kpss' ye girdiğiniz öğrenim düzeyinden mezun olmanızdır. Eğer mezun durumda değilseniz mezun olana kadar tercih yapamazsınız. Son sınıfta KPSS' ye girenler mezun olduktan sonra tercih yapabileceklerdir.

4-TERCİH YAPABİLMEK İÇİN GEREKLİ BARAJ PUANI VAR MI ?
KPSS de tercih yapabilmek için herhangi bir asgari puana gerek yok. Sınava giren ve KPSS puanı hesaplanan herkes  tercih yapabilir.

5-2010 ve 2011 KPSS PUANLARI GEÇERLİ Mİ ?
2010 KPSS puanlarının geçerliliği yeni yapılan sınavla birlikte geçerlilğini kaybetti. Artık 2010 KPSS puanı ile tercih yapamazsınız. 2011 KPSS ise Öğretmenlik ve KPSS A grubu kadrolar ve KPSS B grubu için yapıldığından  atamalarda bu puanlar kullanılcaktır.

6- KPSS TERCİH BAŞVURULARINDA YAŞ SINIRI VAR MI ?
Ösym tarafından yapılan merkezi yerleştirmelerde herhangi bir yaş sınırı yoktur. Bu alımlarda genel olarak yaş şartı aranmamaktadır. Ancak kurumların kendi yayınladıkları ilanlarla aldıkları 4/b sözleşmeli personel, polis, itfaiye eri alımı gibi alımlarda yaş sınırı olabilmektedir.

7-KPSS TERCİHLERİ NASIL YAPILACAK ?
Tercihler ÖSYM' nin internet sitesi üzerinden online olarak yapılacaktır. T.C. Kimlik numarası ve aday şifresi ile sisteme girilerek 15 tercih yapılabilecektir. Puanınız yüksekse yaşadığınız il veya çalışmak istediğiniz ili tercih edebilirsiniz. Gitmek istemediğiniz ili tercih etmeyiniz. Tercih yapacağınız kurumun mali ve sosyal haklarını araştırmanız yararınızadır. Ayrıca nakil, eş durumundan yer değiştirme durumlarınıda gözönünde bulundurunuz. Türkiye çapında örgütlenen kurumlarda nakil daha kolaydır. Ancak üniversite de memur olursanız nakil şansınız çok azalır. Tercihlerde öncelikle kendi alanınızdan tercih yapınız.

8- KPSS' DE ŞU PUANı ALDIM ATANIRMIYIM ?
Adaylardan en çok gelen soru kpss' de şu kadar puan aldım atanırmıyım şeklinde. Öncelikle atanmada taban puanlar her yıl değişmekte. Yapılan sınavların standart sapmaları farklı olduğundan bir önceki yılda yapılan kpss ile yerleşenlerin taban puanları ile bu yıl yapılacak olan sınavdaki taban puanlar değişebilmektedir. Mezun olunan alanlara göre de yerleştirme puanları değişmekte. Örneğin bir düz lise mezunu 90 puanla atanamazken, hemşire yada orman muhafaza memuru 60-70 puanla atanabilmektedir. Öyle ki bazı alanlarda yeterli tercih olmadığından kadrolar bile boş kalabilmektedir. Şu kadar puan aldım atanabilir miye cevap vermek şu aşamada zor. Elimizde yeterli veri yok. Sınava sizin bölümünüzden ne kadar kişi girdi? Bölümünüz içindeki başarı sırası ne? Bölümünüz mezunlarından kaç kişi alınacak? Bu kişiler nereleri tercih edecek? Bulunduğunuz ilde size uygun kadro açılacak mı? Bunları bilmeden sağlıklı değerlendirme yapılamaz. Yapılsa bile afaki olur. İlk atamalar yapılıp taban puanlar açıklandıktan sonra bundan sonraki yerleştirmeler için daha sağlıklı yorumlar yapılabilir. Bu nedenle şu kadar puan aldım atanabilir miyim şeklindeki sorulara cevap vermek istemiyorum. Ne kimseyi boş yere umutlandırmak ne de umudunu kırmak istemem. Lütfen atanır mıyım? şeklinde spesifik sorular yerine geneli ilgilendiren sorular sorarsanız sevinirim ve elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder