9 Ocak 2012 Pazartesi

Halkbank 2012'de 1000 Personel Alacak

Kpss 2012Kpss 2012 Kpss2012.com
Halkbank Genel Müdürü Süleyman Aslan, 2012 yılında 60 yeni şube açarak 1000 personel alacaklarını açıkladı
Halkbank Genel Müdürü Süleyman Aslan, karlılıkta elde edilen başarının arkasında bilanço yapısının geçirdiği değişim olduğunu anlatarak 2002'de Hazine kağıdı ağırlıkta olan bilançoda artık kredilerin ağırlıkta olduğunu belirtti. Bilançonun içinde Hazine kağıtlarının ağırlığının yüzde 24-25'lere geldiğini belirten Aslan, "Yüzde 80'lerden geldik. 9 sene içerisinde böyle bir değişim geçirdik. Biz kredi ağırlıklı bir büyüme gerçekleştirdik. Biz krediden para kazanır olduk. Dış ticaretten para kazanır olduk. Gelir kaynaklarımız çok çeşitlendi. Maliyetleri de iyi yönettik dolayısıyla karlılık iyi" dedi.
Aslan, kredi mevduat oranlarının da yüzde 88 düzeyinde olduğunu ama yılı yüzde 85'in altında kapatacaklarını da söyledi. "Hala mevduatımızın tamamını krediye dönüştürmüş değilizî diyen Aslan "Hala sermayemizin 10 katına kadar aktifi rahatlıkla çevirebilecek durumdayz" dedi.
2012'DE %10 KAR ARTIŞI BEKLİYOR
Kurdan arındırılmış 9 aylık kredi büyümesinin yüzde 26, kurdan arındırılmış büyümenin yüzde 19 olduğunu da anlatan Aslan, "Aktifin yüzde 61'i kredilerden oluşuyor. Aktifin kalitesinde de iyileşme var. takipteki kredilerin payı Eylül 2011'de yüzde 2.9 düzeyinde. Sektörden farkımız biz kötü aktifimizi silmiyor ya da satmıyoruz. 2001 krizinden kalmış krediler var. Bunları çıkarsak takip rasyomuz yüzde 2'ye geriler. Sektörde ortalama ise yüzde 2.7. İçlerinde faaliyetini sürdürenlerde var. Bir kısmını takipten tahsil yoluyla bilançomuzdan çıkacağını düşünüyoruz. Kabaca bunun yarısına yakını tahsil edilebilir. Bu da 550 milyon TL mertebesinde. Satmaktan ziyade bünyemizde tutup tahsil etmekten yanayız" diye konuştu. Aslan, 2003'ten sonra kullandırılan kredilerde takip oranının ise yüzde 1.9 olduğunu söyledi.
Kriz döneminde gösterilen bu performansın Halkbank'ın bugünkü başarısının arkasındaki en önemli faktörlerden biri olduğuna da inandığını belirten Aslan, karlarının geçen senenin üzerinde olduğuna dikkat çekti. Aslan, “2011 karımız 2010 karımız olan 2 milyar 20 milyonun altında kalmayacağını ifade etmiştik. 2012'de net karlarının yüzde 10 civarında artabileceğini düşündüklerini de bildirdi.
48 TAKSİ DURAĞI AÇTI
Halkbank Genel Müdürü Süleyman Aslan, belediyelerle işbirliği yaparak Antalya, Çorum, Tokat, Aksaray, Diyarbakır, İstanbul ve Karabük'te içinde ATM'lerinin yer aldığı 48 taksi durağı yaptıklarını söyledi. Taksi duraklarının ATM güvenliği açısından da yararlı olduğunu ifade eden Aslan, önümüzdeki dönemde de bu modelde ATM kurulumuna devam edeceklerini dile getirdi.
500 KİŞİ EMEKLİ OLACAK
Halkbank'ın şubeleşme planlarını da anlatan Süleyman Aslan, Türkiye'nin çeşitli illerinden şube açılışına ilişkin çok yoğun talep aldıklarını vurgulayarak, "Anadolu'da şube açmak daha avantajlı. İstanbul, izmir gibi büyük şehirlerde açılan şubeler 1 yılda, Anadolu'da ise 6 ayda kara geçiyor" dedi. 2012 yılında 60 şube açacaklarını belirten Aslan, 1.000 yeni personel alımı yapacaklarını söyledi. Halkbank'ta çalışan bin 452 kişinin emekliliğinin geldiğine işaret eden Aslan, yaklaşık 500 kişinin 2012 yılında emekli olacağını ifade etti.
KOBİ DENEYİMİNİ BALKANLARA TAŞIYACAK
Yurtdışı faaliyetlerini de anlatan Süleyman Aslan, "Makadenyo'da bir bankamız var. KOBİ bankacılığındaki deneyimimizi Balkanlar'a taşımak istiyoruz. Büyümenin hazmedilebilir olması lazım. Şu anda o bölgede 7-8 büyük banka içerisindeyiz. Hedefimiz önce ilk 5, sonra ilk 3'de olmak" dedi.
HALKBANK'IN %60'I İSTANBUL'DA
Halkbank Genel Müdürlüğü'nün İstanbul'a taşınması konusuna da değinen Süleyman Aslan, çalışan sayısının 1480'inin İstanbul'da, 1056'sının ise Ankara'da olduğuna işaret ederek şunları söyledi:
"Şu anda zaten bankamızın yüzde 60'ı İstanbul'da. Ama İstanbul'da 5 ayrı lokasyoonda dağınık bir yapıdayız. Bu da operasyonel giderlerimizi artırıyor. Biz de Ataşehir'e taşınmak istiyoruz. Bir takım yasal engeller vardı, aşıldı. TOKİ'nin yürüttüğü çalışmalar var. Uzak olmayan bir tarihte modern genel müdürlük binasına taşımak istiyoruz."

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder